Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 413 Sıra No'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği İle İlgili Açıklama  (Okunma Sayısı 13442 defa)
mahir
Yönetici
destek3
*****
Mesaj Sayısı: 133


« : Nisan 27, 2012, 01:44:27 ÖS »

413 Sıra No'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği İle İlgili Açıklama
 
Değerli Meslektaşlar,
 
213 Sayılı Vergi Usul Kanununun vermiş olduğu yetkiye dayalı olarak; mükelleflere ait verilerde meydana gelen değişiklikleri güncel olarak takip edebilmek amacıyla Maliye Bakanlığı tarafından 413 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile “Mükellef Bilgileri Bildirimi” verilmesi zorunluluğu getirilmiştir.
 
Bildirimler, her yıl 1 Nisan tarihi itibariyle faal olan (tasfiye işlemi devam edenler dahil) kurumlar vergisi mükellefleri, ticari kazanç (kazancı basit usulde tespit edilenler hariç), zirai kazanç ve serbest meslek kazancı elde eden gelir vergisi mükellefleri tarafından verilecektir.
 
Bildirimler, merkez ve her bir şube için ayrı ayrı olmak üzere 1 Nisan - 31 Mayıs tarihleri arasında internet vergi dairesi üzerinden yalnızca elektronik ortamda verilecektir. Elektronik ortamda verilmeyen bildirimler hiç verilmemiş sayılacak olup, bildirimlerin elektronik ortamda verilmiş sayılabilmesi için de 31 Mayıs günü saat 24.00’e kadar onaylama işleminin yapılması zorunludur.
 
            Bildirimler:
                        - Kendi adına kullanıcı kodu, parola ve şifre almış mükelleflerce,
                        - Serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir veya yeminli mali Müşavirlerce gönderilecektir.
 
            Ancak, bildirimde istenen bilgilerin niteliği göz önünde bulundurulduğunda, pratikte bu bildirimlerin meslektaşlarımız tarafından verileceği anlaşılmaktadır.
 
Bildirimini elektronik ortamda vermeyen, eksik veya yanıltıcı bildirimde bulunanlar hakkında Vergi Usul Kanununun mükerrer 355. maddesinde özel usulsüzlük cezası ön görülmüş bulunmaktadır. Hatalı bildirimlerdeki düzeltmelerin ilk on gün içinde yapılması halinde ceza uygulanmayacak, takip eden 15 gün içinde yapılması halinde 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 355 inci maddesine göre 1/5 oranında özel usulsüzlük cezası uygulanacaktır.
   
2012 Yılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Asgari Ücret Tarifesi’nde Mükellef Bilgileri Bildirimi karşılığında belirlenen 100,- TL ücret almaları gerekmektedir. Meslektaşlarımızın bu bildirimleri göndermeleri karşılığında mutlaka ücret uygulamasında bulunmaları gerekmekte olup, ücret alınmaması halinde bu durum, haksız rekabet fiili olarak değerlendirilecek ve buna göre işlem yapılacaktır.
 
Logged
Sayfa: [1]
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer: