Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: bs ba formları  (Okunma Sayısı 25523 defa)
güngör
destek1
*
Mesaj Sayısı: 2


E-Posta
« : Haziran 02, 2008, 04:55:04 ÖS »

öncelikle herkese kolay gelsin. muhasebe programında bs ve ba formlarının verilerini (firmalardan aldığımız alış ve satış miktarlarını) almak için kolay bi yöntem varmı. gerçe biz detay hesap kodlarını kullanarak yapıyoruz, ama daha kolay bi yöntem bilen varmı acaba.
Logged
mahir
Yönetici
destek3
*****
Mesaj Sayısı: 133


« Yanıtla #1 : Haziran 02, 2008, 06:11:32 ÖS »

BA BS raporlarını defteri kebiri alıp excele atarak ordan bulma şansınız mevcut veya defteri kebir dökümünde 8.000 YTL üzerindeki kayıtlarını görebilirsin. Tarih filtresi ve hesap filtresi vererek. Muhasebe programına bu hafta sonuna doğru çıkacak olan yeni versiyonda farura girişleri eklenecektir. Fişlerinizi fatura girişinden girdiğinizde tek tuşla BA ve BS raporlarınız hazırlanacaktır.
Logged
güngör
destek1
*
Mesaj Sayısı: 2


E-Posta
« Yanıtla #2 : Haziran 03, 2008, 09:34:15 ÖÖ »

exele atarak bulma şansımız olabilir, yalnız defteri kebirde 8.000 ytl ve üzerini aratarak bulamayız sanıyorum. çünkü aynı ay içinde bir firmadan 1.000 ytl'lik 10 fatura aldığımızı düşünelim. 1.000 ytl 8.000 ytl nin aldında olduğu için defteri kebirde çıkmaz. ama firmadan toplam 10.000 ytl fatural aldığımızı düşünürsek bunu BA' da bildirmemiz gerekir.
Logged
mahir
Yönetici
destek3
*****
Mesaj Sayısı: 133


« Yanıtla #3 : Haziran 04, 2008, 09:58:37 ÖÖ »

Dokumu excele aldıktan sonra acıklamaya göre sıraladıktan sonra alt toplamları aldıgınızda toplama rakamlar cıkacaktır dolayısıyla 8.000 altında kalanlar veya 8.000 üzerindekileri görebilirsiniz.
Logged
mahir
Yönetici
destek3
*****
Mesaj Sayısı: 133


« Yanıtla #4 : Ocak 02, 2009, 12:56:31 ÖS »

Değerli TABİM Muhasebe programı kullanıcıları BA BS roparlarınız artık programdaki muhasebe defterleri dökümünden alabilirsiniz. Bu raporu alabilmeniz için versiyonunuzun 1.30 ve üzerinde bir versiyon olması gerekmektedir. 1.30 versiyonu ile fiş işlemlerine fatura girişi alanı eklenmiştir. Buradaki uygulamayı sıra ile anlatıyorum.

1. Parametrelerelerden parametrelere girerek genel kullanım bilgilerine giriniz ve Fatura Girişlerindeki Açıklama Formülünü kontrol ediniz. Burası sizin fiş girişi sırasındaki satır açıklamalarının hangi sıra ile yazılacağını belirler. Aşağıda verilen örneklerdeki gibi kendinize göre sıralamayı değiştirebilirsiniz.

Örnek1: [TARIH]+[BELGENO]+[HESAPADI]
Fatura tarihi + Fatura numarası + Müşteri adı

Örnek2: [BELGENO]+[HESAPADI]
Fatura numarası + Müşteri adı

Örnek3: [HESAPADI]+[BELGENO]
Müşteri adı + Fatura numarası

gibi değiştirebilirsiniz.

2. Parametreden KDV tanımlarındaki İndirilecek KDV ve Hesaplanacak KDV tanımlarınızı yapınız.

3. Hesap palnında açtığınız 120 320 gibi alt hesapların detay bölümlerine girerek hesapların ünvan alanını yazınız. Burada ilgili carinin Vergi dairesini ve vergi numarasınıda seçebilirsiniz. Böylelikle BA-BS raporu aldığınızda verileriniz tam olarak görüntülenir.

4. Fiş işlemlerine girerek 153, 600 gibi hesaplarınızı seçin. Açıklama satırını boş geçin ve borç veya alacak tutarınızı yazın. Belge no kısmına fatura numaranızı yazdığınızda karşınıza bir ekran açılacaktır. Burada cari hesap bölümünden ilgili carinizi seçin ve Enter tuşuna bastıktan sonra tamam tuşuna basın.  fiş satırlarınız ve açıklamaları otomatik olarak oluşacaktır. Fatura giriş işlemi bitmiştir.

Not1: Faturalarınız eğer kapalı faturaysa cari hesaptan 100 kasa hesabını değil yine 120, 320 gibi hesaplarla kapatmanız gerekmektedir. Kasa ile hesabı otmatik kaptmak istiyorsanız fatura girişi bitip ilgili satırlarımız oluştuktan sonra 120 veya 320 ilgili hesap üzerinde Sift+F8 tuşuna basarsanız ilgili hesabı kasa ile otomatik çalıştırarak hesabı kapatacaktır.

Not1: Daha önce girmiş olduğunuz bir fiş içerisinden bir faturayı iptal edecekseniz. İlgili satırları sildikten sonra Menüdeki Fiş Detaylarından İlişkili Belgelere girerek fatura ile ilgili satırı buradanda silmeniz gerekmektedir.

BA-BS raporlarınızı Muhasebe Defteri Menüsündeki  BA-BS Raporları başlığına tıklayarak alabilirsiniz.

İyi çalışmalar.
Logged
Sayfa: [1]
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer: