Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Muhasebe Entegrasyonu İçin Ne Yapmalıyım  (Okunma Sayısı 13876 defa)
mahir
Yönetici
destek3
*****
Mesaj Sayısı: 133


« : Şubat 26, 2008, 08:42:36 ÖS »

Bordro oluşturduktan sonra muhasebe fişini oluşturmak için ne yapmalıyım?
Logged
mahir
Yönetici
destek3
*****
Mesaj Sayısı: 133


« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2008, 09:36:55 ÖS »

Öncelikle Muhasebe Entegrasyonunu sadece Tabim Muhasebe programına yapabilirsiniz. Muhasebe Entegrasyonunu yapabilmemiz için Parametrelerden Sistem Parametrelerinde  Genel Kullanım Değerlerindeki Muhasebe Entegrasyonu Kullanılsın seçeneğini E olarak değiştiriniz.
Parametrelerden Firma Kartlarına girerek çalıştığınız bordro firmasını seçiniz.  Açılan ekranda Müşavir ve Çalışma Bilgileri sekmesini tıklayınız. Ekranın altındaki Muhasebe Entegrasyonu Bilgilerinde Firma ve Yıl Seç butonuna tıklayarak Muhasebe firmanızı seçip kayıt ederek programdan çıkıp tekrar giriniz.
Parametrelerden bölüm bilgilerine giriniz.
Muhasebe Hesap Tanımları butonuna basarak genel bilgiler, ek kazanç, ödenek ve kesintiler için kullanacağınız muhasebe hesap kodlarını belirleyebilirsiniz.
Kullanacağınız hesabı seçmek için butonuna basınız. Karşınıza gelen hesap planında ilgili hesabı seçip enter tuşuna basınız. Detay hesabı kullanmak istiyorsanız detay hesap kutusunu işaretleyiniz.   
Standart bir bordro için;
Genel Bilgiler Bölümünde Personel Ücret Giderleri, SSK İşveren Hissesi, İşsizlik İşveren Hissesi,  Personel Ücret Kaydı, Personel Ücret Gelir Vergisi, Personel Ücret Damga Vergisi, Personel Ücret SSK Kesintisi, Personel Ücret İşsizlik Kesintisini,
Ek Kazanç Bölümünde Fazla Mesai I, Fazla Mesai II, Fazla Mesai III hesaplarını seçmeniz yeterli olacaktır. İlgili hesapları seçtikten sonra bölüm bilgilerini kaydediniz.
Puantaj işlemlerinden bordronuzu hazırladıktan sonra Tahakkuk İşlemleri Menüsünden Toplu Maaş Onaylamayı seçiniz. Bu işlemler bittikten sonra Muhasebe Menüsünü  seçenekleri kullanarak; yapmış olduğunuz bordrosunun muhasebe entegrasyonunu yapabilir, oluşturulan muhasebe fişini görüntüleyebilir veya muhasebe bağlantısını kaldırabilirsiniz.

Logged
Sayfa: [1]
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer: