Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 10
 21 
 : Şubat 17, 2011, 07:20:29 ÖS 
Başlatan mahir - Son mesaj Gönderen: mahir
Opera Dosyasını İndirmek İçin Tıklayınız


Firefox Dosyasını İndirmek İçin Tıklayınız

 22 
 : Aralık 27, 2010, 02:29:07 ÖS 
Başlatan MEHMETALI - Son mesaj Gönderen: MEHMETALI
WİNDOWS VİSTA VE WİNDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMLERİNDE DEVİR İŞLEMİ YAPARKEN "UNAVAİBLE DATABASE" HATASI ALIYORSAK EĞER. İLK ÖNCE SİSTEMDEN FİREBİD İ KALDIRIYORUZ. DAHA SONRA KURULUM YAPARKEN AŞAĞIDAKİ RESİMDEKİ AYAR YAPTIĞIMIZDA BUNDAN SONRA DEVİR İŞLEMLERİNDE SIKINTI KALMAYACAKTIR. NOT KURULUM YAPTIKTAN SONRA BİLGİSAYARI YENİDEN BAŞLATMALIYIZ.


 23 
 : Aralık 25, 2010, 03:34:46 ÖS 
Başlatan MEHMETALI - Son mesaj Gönderen: MEHMETALI
WİNDOWS VİSTA VE WİNDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMLERİNDE DEVİR İŞLEMİ YAPARKEN "UNAVAİBLE DATABASE" HATASI ALIYORSAK EĞER. İLK ÖNCE SİSTEMDEN FİREBİD İ KALDIRIYORUZ. DAHA SONRA KURULUM YAPARKEN AŞAĞIDAKİ RESİMDEKİ AYAR YAPTIĞIMIZDA BUNDAN SONRA DEVİR İŞLEMLERİNDE SIKINTI KALMAYACAKTIR. NOT KURULUM YAPTIKTAN SONRA BİLGİSAYARI YENİDEN BAŞLATMALIYIZ.

 24 
 : Eylül 23, 2010, 10:49:21 ÖS 
Başlatan mahir - Son mesaj Gönderen: mahir
AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLİKLERE İLİŞKİN DUYURU

 

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin;

-102 nci maddesi ile 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanların sigorta primine esas kazanç bildirimlerinde; hakedilen ücretler ile prim, ikramiye ve bu nitelikteki ödemelerin ayrı ayrı gösterileceği,

-Geçici 23 üncü maddesi ile de sözkonusu uygulamaya 2010/Temmuz ayına ilişkin düzenlenecek olan aylık prim ve hizmet belgesinden itibaren başlanılacağı,

öngörülmüştür.

 Aylık prim ve hizmet belgelerinin e-Bildirge kanalıyla gönderilmesi sırasında, sigortalıların hak ettikleri ücretleri ile sigortalılara ay içinde ödenen prim, ikramiye gibi istihkaklar, prime esas kazanç başlığı altında tek kalem halinde sisteme girilmekte iken, 2010/Temmuz ayına ilişkin düzenlenecek olan aylık prim ve hizmet belgesinden başlanılarak,

-Sigortalıların ay içinde hak ettikleri ücretlerinin “Hak Edilen Ücret”,

-Sigortalılara ay içinde ödenen prim, ikramiye gibi istihkakların ise, “Prim İkramiye ve Bu Nitelikteki İstihkak” ,

olarak ayrı ayrı girilmesi gerekecektir.

 Diğer taraftan, ay içinde bazı iş günlerinde çalışmayan ve çalışmadığı günler için de ücret almayan sigortalıların prim ödeme gün sayılarının hatalı girilmesinin önlenmesi amacıyla, aylık prim ve hizmet belgesine “Eksik Gün sayısı” başlıklı yeni bir bölüm ilave edilmiştir.

Aylık prim ve hizmet belgesinde yapılan bu değişikliklere istinaden, 2010/Temmuz ayına ilişkin düzenlenecek olan aylık prim ve hizmet belgesinden başlanılarak e-Sigorta programı vasıtasıyla yapılacak olan girişler sırasında, sigortalının ay içindeki prime esas kazanç tutarı “Hak Edilen Ücret” ve “Prim İkramiye ve Bu Nitelikteki İstihkak” olarak ayrı ayrı girileceği gibi, ay içinde bazı günlerde çalışmayan ve çalışmadığı günler için de ücret almayan sigortalılar için “Eksik Gün Nedeninin” yanı sıra ayrıca “Eksik Gün Sayısı” da girilecektir.

Dolayısıyla, aylık prim ve hizmet belgelerini özellikle XML dosya transfer etmek suretiyle düzenleyen işverenlerin, Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde yapılan bu değişikliklere istinaden, bilgisayar alt yapılarını da aşağıda belirtilen iş kuralları çerçevesinde revize etmeleri gerekmektedir.

1- Prim ödeme gün sayısına 1 ila 30 arasında bir gün sayısı girilmiş olması halinde,

- “Hak Edilen Ücret” bölümüne, sigortalıların ay içinde hak ettikleri ücretleri girilecek olup, prim ödeme gün sayısına karşılık gelen prime esas kazanç alt sınırının altında ve prim ödeme gün sayısına karşılık gelen prime esas kazanç üst sınırının üstünde ücret girişine izin verilmeyecektir.

- “Prim İkramiye ve Bu Nitelikteki İstihkak” bölümüne, sigortalılara ilgili ayda ödenen ücret dışı ödemeler (prim, ikramiye ve bu nitelikteki istihkaklar) girilecek olup, “Hak Edilen Ücret” bölümüne girilen kazanç tutarı da dikkate alınarak, prim ödeme gün sayısına karşılık gelen üst sınırının üstünde, ücret dışı ödeme girişine izin verilmeyecektir.


2- Toplu İş Sözleşmelerine istinaden geriye yönelik olarak ödenmesine karar verilen ücret farklarına ilişkin düzenlenecek olan aylık prim ve hizmet belgelerinde, ücret farkları “Hak Edilen Ücret” bölümüne girileceğinden, “Prim İkramiye ve Bu Nitelikteki İstihkak” bölümüne herhangi bir kazanç tutarı girilemeyecektir.

   3- Mevcut belge türlerinden 7, 22, 25, 28, 41, 90, 91 ve 92 nolu belge türlerinde yalnızca ücret girişi yapılabileceğinden, “Prim İkramiye ve Bu Nitelikteki İstihkak” bölümüne herhangi bir kazanç tutarı girilemeyecektir.

  4- e-Bildirge programları vasıtasıyla yapılacak olan veri girişleri sırasında, ay içindeki prim ödeme gün sayısı eksik girilip ayrıca eksik gün nedeni işaretlendiğinde, sistem tarafından kullanıcıdan eksik gün sayısının girilmesi istenilecek, kullanıcı tarafından girilen eksik gün sayısının, sigortalının ilgili aydaki prim ödeme gün sayısı ve varsa işe giriş ve çıkış tarihi ile ilgili aydaki gün sayısı karşılaştırıldıktan sonra, eksik gün sayısının hatalı girilip girilmediği sistem tarafından kontrol edilecek, ve sistem tarafından yalnızca doğru olan verilerin girişine izin verilecektir.

5- XML Şemasında ve XML Oluşturan Excel Uygulamasında yer alan Prime Esas Kazanç alanının “ Hak Edilen Ücret” ve “Prim İkramiye ve Bu Nitelikteki İstihkak” olarak iki ayrı bölüme ayrılması ile ilgili XML Şema ve XML Oluşturan Excel Uygulaması değişikleri e-Sigorta giriş ekranında yeni sürüm olarak 5/7/2010 tarihinden itibaren yayımlanacaktır.

6- XML Şemasına ve XML Oluşturan Excel Uygulamasına eklenecek olan “Eksik Gün Sayısı” ile ilgili XML Şema ve XML Oluşturan Excel Uygulaması değişiklikleri e-Sigorta giriş ekranında yeni sürüm olarak 5/7/2010 tarihinden itibaren yayımlanacaktır.

7- “Hak Edilen Ücret” ve “Prim İkramiye ve Bu Nitelikteki İstihkak” toplamlarının (Toplam S.P.E.K. tutarının) sigorta primine esas kazanç üst sınırını aşması durumunda öncelikle “Hak Edilen Ücret”in tamamı, daha sonra sigorta primine esas kazanç tavanını aşmamak kaydıyla “Prim İkramiye ve Bu Nitelikteki İstihkak” lar bildirilecektir.”

 25 
 : Eylül 23, 2010, 10:44:03 ÖS 
Başlatan mahir - Son mesaj Gönderen: mahir
AYLIK PRİM VE HİZMET BELGELERİNDE EKSİK GÜNLERİN BİLDİRİLMESİNE İLİŞKİN DUYURU

Bilindiği üzere, 28/09/2008 tarihli, 27011 sayılı resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Aylık Prim Ve Hizmet Belgesinin Sosyal Güvenlik Kurumuna Verilmesine Ve Primlerin Ödenme Sürelerine Dair Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğin “d.1- Ay/dönem içinde işe girişi veya işten çıkışı bulunmayan sigortalılar yönünden” başlıklı maddesinde,

“Ay/dönem içinde işe girişi veya işten çıkışı bulunmayan, çeşitli nedenlerle (istirahat, ücretsiz izin, disiplin cezası gibi) ay/dönemin bazı günlerinde çalışmayan ve çalışmadığı günler için de ücret almayan sigortalıların ilgili ay/dönemdeki prim ödeme gün sayıları, ilgili ay/dönemdeki gün sayısından, ücret almaya hak kazanılmamış gün sayısı çıkartılmak suretiyle hesaplanacaktır.”

Denilmektedir.

Buna göre, ay içinde eksik çalışması bulunan sigortalıların prim ödeme gün sayıları;

Ay/dönemdeki toplam gün sayısı - Eksik gün sayısı = Prim ödeme gün sayısı

formülü vasıtasıyla belirlenecektir.

Örnek 1: 31 gün çeken ayda 5 gün raporlu olan sigortalının;

Prim ödeme gün sayısı 31-5=26,

Eksik gün sayısı 5 olarak bildirilecektir.

Örnek 2: 31 gün çeken ayda 1 gün raporlu olan sigortalının;

Prim ödeme gün sayısı 31-1=30 olacağından,

Prim ödeme gün sayısı “30” gün olarak bildirilecek ve eksik gün sayısı girilmeyecektir.

Örnek 3: 30 gün çeken ayda 14 gün raporlu olan sigortalının;

Prim ödeme gün sayısı 30-14=16,

Eksik gün sayısı ise 14 olarak bildirilecektir.

Örnek 4: 30 gün çeken ayda 1 gün raporlu olan sigortalının;

Prim ödeme gün sayısı 30-1=29,

Eksik gün sayısı ise 1 olarak bildirilecektir.

Örnek 5: 28 gün çeken Şubat ayında 3 gün ücretsiz izinli olan sigortalının;

Prim ödeme gün sayısı 28-3=25,

Eksik gün sayısı ise 3 olarak bildirilecektir.


 26 
 : Eylül 23, 2010, 11:38:09 ÖÖ 
Başlatan mahir - Son mesaj Gönderen: mahir
Huzur hakkı her ne kadar bir ücret ise de hizmet akdine bağlı bir işçi işveren ilişkisinden doğmadığından, 4/a kapsamında sigorta primine tabi değildir.

Gelir Vergisi Kanununun 61/4. maddesine göre yönetim kurulu üyelerine bu sıfatları nedeniyle ödenen huzur hakları ücret olarak nitelendirilmekte ve stopaj yoluyla vergilendirilmektedir. Buna göre, huzur hakkı ödemelerinin yapıldığı aylarda yönetim kurulu üyeleri adına bordro düzenlenerek sadece gelir ve damga vergisi kesintisi yapılır.

 27 
 : Eylül 22, 2010, 05:13:15 ÖS 
Başlatan mahir - Son mesaj Gönderen: mahir
SGK EKSİK GÜN NEDENLERİ
(Aylık Prim ve Hizmet Belgelerindeki Eksik Gün Kodları ve Nedenleri)


01- İstirahat
03- Disiplin Cezası
04- Gözaltına Alınma
05- Tutukluluk
06- Kısmi İstihdam
07- Puantaj Kayıtları
08- Grev
09- Lokavt
10- Genel Hayatı Etkileyen Olaylar
11- Doğal Afet
12- Birden Fazla
13- Diğer
15- Devamsızlık
16- Fesih Tarihinde Çalışmamış
17- Ev Hizmetlerinde 30 günden az çalışma
18- Kısa Çalışma Ödeneği
19-Ücretsiz Doğum İzni
20-Ücretsiz Yol İzni
21 Diğer Ücretsiz İzin

 28 
 : Eylül 16, 2010, 04:12:38 ÖS 
Başlatan mahir - Son mesaj Gönderen: tabim_hatice
Sisteminize Uzak Baglantı ile bağlanabilmek için aşağıdaki linklerden dosyaları indirip çalıştırınız.

http://download3.showmypc.com/ShowMyPC3055.exe

 29 
 : Ağustos 14, 2010, 08:56:00 ÖÖ 
Başlatan meduzam - Son mesaj Gönderen: mahir
Bu işlem için öncelikle firma parametrelerinizda bu firm parametreleri  özel kullanılsını seçmeniz gerekmektedir. Daha sonra SGK vergi parametrelelerinden SGK işçi oranını, SGK SGDK işçi ve işveren oranlarınızı  sıfırlayınız. Parametrelerden bölüm bilgilerine girerek Malüllük oranını sıfırlasyın ve kaydedin.

İşten ayrılma bildirgesini internetten gönderebilmeniz için ver: 2.061 ve üzeri bir versiyon kullanmanız gerekmektedir.
Programın çalışması tamamen sisteminizle ilgilidir.

 30 
 : Ağustos 04, 2010, 07:58:47 ÖS 
Başlatan meduzam - Son mesaj Gönderen: meduzam
tabim personel çok yavaş çalışmaya başladı
çok zor açılıyor.

İkinci önemli konu da sos.güv.söz.imzalanmamış ülkeye giden işçimiz için firmanın bir şantiyesinde sgk parametrelerini özel kılmamız lazım.
Topluluk sigortası yerine geçen 21 nolu bildirge verecek. Bu bildirge de ise
                                                            işçi his         işv. his            toplam
sadece kısa vad. sig.kolları :                    -             1-6,5               1ila 6,5
genel sağlı sig primi                             5                  7,5                  12,5
toplam                                                   5              8,5 ila 14            13,5 ila 19

bu şekilde sig.oaranlarını şantiye bazında nasıl ayarlayacağız.

Bir de işten ayrılma bildirgeini int.e gönderirken otomatik olarak hakedilen ücret kısımları hesaplama yaptığım halde otomatik olarak int.e düşmüyor elde girmek zorunda kalıyorum

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 10